Keskustan puoluevaltuusto perheiden ja perustulon asialla

Keskustan puoluevaltuuston kokous Turussa 25.11. Puheenjohtaja Kivelä

Keskustan puoluevaltuusto kokoontui Turussa 24.-25. marraskuuta. Kokous oli ensimmäinen Sotkamon puoluekokouksen jälkeen, joten sääntöjen mukaan oli järjestäydyttävä puolueen puheenjohtajan Juha Sipilän johdolla. Minut valittiin jatkokaudelle puheenjohtajaksi ilman vastaehdokkaita, olin hyvin kiitollinen kunniasta. Avajaispuheeni voit lukea täältä. Varapuheenjohtajiksi nousivat Helsingin keskustanuorten pj Liina Tiusanen ja Kurikan kunnallisjärjestön pj ja kaupunginhallituksen pj Rami Ala-Nisula. Järjestövaliokunnan puheenjohtajaksi valittiin Uudenmaan piirin vpj Sanna Kurki.

Kokouksen tunnelma ja puheenvuorot olivat mielenkiintoisia. Jäsenistöstä noin kolmasosa on uusia valtuutettuja. Verrattuna viime kauteen kuultiin useita kriittisiä puheenvuoroja, mutta merkittävästi ratkaisukeskeisiä. Oli selvästi ilmassa jo terävöitymistä, tulevat vaalit kiinnostavat ja haluttaisiin selkeitä kannanottoja vaalikentille. Puoluejohdon toimesta tuotinkin esille lapsilisän harkinnanvarainen korotus heikoimmassa asemassa oleville lapsiperheille ja 1000 opettajan ja ohjaajan lisäys ammatilliseen koulutukseen.

Puoluevaltuusto teki valiokunissaan huolellista työtä. On kuitenkin välttämätöntä nostaa puoluevaltuuston työtä uudelle tasolle, samoin kuin koko puolueen pitää uudistua niin toimintatavoiltaan kuin osalta rakenteitakin. Viestinnän tulee olla läpinäkyvää ja koko järjestökenttää pitää kuulla.

%d bloggaajaa tykkää tästä: