Käy eespäin väki voimakas

Kirjoitin puoluevaltuuston vuorolla Suomenmaan Puheenvuoro-blogikirjoituksen:

Perjantai 8.3.2019, kansainvälinen Naisten Päivä ja meikäläisen lomallejääntipäivä jää Suomen historiaan. Pääministeri Juha Sipilä osoitti jälleen olevansa harvinainen poliitikko ja teki täsmälleen sen mitä oli ajat sitten luvannut. Puuttui tulos, Mäntyniemen kautta ulos.

Sipilä torilla kuulemassa kansaa


Hallituksen vaihtuminen toimitusministeristöksi sai aikaan hämmentyneitä oppositiokatseita. Eihän tämä näin pitänyt mennä, oli ilmeinen reaktio niilläkin, jotka olivat vaatineet sote-uudistuksen työstämisen lopettamista ja välikysymyksin yrittäneet hallitusta kaataa. Väärin kaadettu.
Nyt niitä vaihtoehtoja olisi vallan hyvä vihervasemmistosta esitellä, mutta kovin koostuneita vastauksia ei saatu. Varsinkin SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen (ent. SAK) sote-ratkaisu jäi toimittajallekin hämärän peittoon. Lisäksi puheenjohtaja Rinteen huolena tuntui olevan heinäkuussa alkava EU:n puheenjohtajuuskausi. Ei ehkä tarvitsisi huolehtia, kyllä pääministeri Sipilä on tähän mennessä tehnyt suurimman valmistelutyön, ja voi varmaan myös luovuttaa tulevan pääministerin käyttöön kännykässään olevien Euroopan johtajien numerot. Jos nyt vaalien jälkeen joku muu sattuisi PM olemaan kuin Sipilä.
Keskustan kenttä on ollut kuluneen talven aikana hieman odottavalla kannalla. Tuo perjantai herätti kuitenkin suuret joukot keskustalaisia, ja vaaliteltoilla on käynyt kuhina. Selkärankaisuudesta ja linjakkuudesta on kiitelty. Kriitikkiäkin tulee, niin kuin joistakin asioista on syytä tulla, mutta kommentit ovat olleet rakentavia. Keskustelu tulevasta ja kannustavat viestit ehdokkaille ovat olleet runsaat kautta maan, tilaisuuksissa on ollut niitäkin jotka eivät aina paikalle tule. Keskustaväki on innostunutta ja valmiina töihin, suorastaan eteenpäin rynnistyksen henkeä on ollut ilmassa.
Odotettavissa on siis mielenkiintoinen viimeinen kuukausi ennen eduskuntavaaleja. Nyt punnitaan kunkin joukkueen pohjatyö ja järjestökunto, katsotaan tähtäimen tarkkuus ja keskittymiskyky. Kansalaisten kannatus haetaan ihminen kerrallaan haastattaen, kaikkia kuunnellen ja koko Suomi kiertäen. Täysi lista ehdokkaita on vauhdissa.
Kun ei oppositiolta muuta valmista ole tullut, niin onhan edes laulu käyttökelpoinen. Työväen marssin sanoja lainaten, nyt on aika keskustaväen käydä eespäin koko voimallaan, ja näyttää vaalipäivänä mistä meidät on tehty!

Suomenmaan Puheenvuoro-blogiin pääset tästä.

Related Posts

%d bloggaajaa tykkää tästä: