Sipilän hallituksen talousarvio on keskustalainen ja sosiaalinen

Tänään julkistettu Sipilän hallituksen talousarvio on hyvin tasapainoinen, pienituloisia ja tavallisia työssäkäyviä ihmisiä huomioiva.
Pienimpien päivärahojen ja takuueläkkeen korotukset ovat merkittävä tahdonilmaus heikoimmassa asemassa olevien tukemiseen. Yli 80 euron kuukausikorotus on tuntuva tuki heille, jotka elämäntilanne tai sairaus on ajanut päivärahojen varaan. Usein pienellä päivärahalla sinnittelevällä on useita pärjäämiseen vaikuttavia ongelmia, ja hallituksen esitys osoittaa vastuunkantoa. Tähän liittyy osaltaan myös Lex Lindströmin jatkaminen. Yli viisi vuotta työttömänä olleen, kuusikymmentä täyttäneen työllistyminen on usein hyvin vaikeaa, ja taustalla on usein sairauden vuoksi alentunut työkyky. Tuossa tilanteessa eläketuki on merkittävä inhimillisen ratkaisun löytämisessä. Takuueläkettä on jo tällä hallituskaudella nostettu, ja talousarvioon liittyvä lisänosto jatkaa samaa, vähävaraisimmista eläkeläisistä huoltapitävää linjaa.
Palkansaajaa ilahduttaa työttömyysvakuutusmaksun alenemisen yleinen verolinja, kenenkään veroaste ei nouse. Laajalti Suomessa oman auton käyttö on työnteon ja muun elämän kannalta välttämätön, ja tämän vuoksi ajoneuvoveron lasku koituu työssäkäyvän kansalaisen hyödyksi.
Sipilän hallituksen ykköstavoite oli lopettaa velkaantuminen ja lisätä hyvinvointia työllisyyden nostolla, kaikki kansalaiset mukana pitäen. Tässä näytetään onnistuttavan hyvin.

%d bloggaajaa tykkää tästä: