Terveydenhuollon muutos vaatii osaamista

Peruspalveluministerin Guzenina-Richardsonin kilpalaulantaan ajama vanhuspalvelulain uudistus hatusta vedettyine henkilökuntamitoituksineen kohtaa realiteetit, ja odotetusti on jälleen ajanut karille (http://yle.fi/uutiset/thl_tyrmasi_vanhuspalvelulain_-_peruspalveluministeri_kieltaytyi_hyvaksymasta_arviota/6341034). THL:n lausunto laista on täydellisen tyrmäävä, ja kun ministerille ei lausunto oman hallinnonalan virastosta kelvannut, niin laitettiinpa virasto laatimaan salaman uusi lausunto. Sisältö ei siitä muuttunut.

Substanssiosaaminen on tärkeää, johti sitten mitä organisaatiota tahansa. Tähän mennessä ministeri G-R ei ole vakuuttanut kyvyllään saada järkeviä ja toteuttamiskelpoisia esityksiä perusterveydenhuollon ja vanhusten hoidon uudistamiseksi. Siitä sentään Keskustassakin ollaan yhtä mieltä, että uudistukset ovat välttämättömiä, mutta hallituksesta ei vain tahdo tulla järjellisiä esityksiä palvelurakenteen uudistamiseksi.

Onkohan kukaan oikeasti käynyt kysymässä ammattilaisilta, miten vanhustenhuolto tai perusterveydenhuolto ylipäätään kannattaisi järjestää?

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: