Kihinää vaalikentillä

Eilen Petosen kauppakeskuksella ja tänään Kuopion torilla käytiin vilkasta keskustelua vaaleista, Kuopion kaupungin suunnasta ja äänestämisestä ylipäätään. Ihmisiä haastattaessa tulee tietysti monenlaista viestiä ja hyvä niin, mutta eniten minua huolestutti yleinen vastaus kysymykseen äänestyssuunnitelmista: ”Ei kiinnosta pätkääkään”, ”Ei kuulu mulle”. Perusteluiksi vastauksiin tuli lähinnä yleinen pettymys ja suoranainen apatia mahdollisuuksiin vaikuttaa, monilla myös mielenkiinnon suuntautuminen arjessa selviytymiseen.

Tällainen kehitys ei ole hyväksi kenellekään. Suomalainen yhteiskunta on aina perustunut luottamukseeen, yhteistyöhön, vastuunkantoon ja heikompien tukemiseen. Jos tämä arvopohja kovin pitkälle murenee, on kuntalaisten yhteisöstä vaikea enää puhua: jäljelle jää pirstaloitunut yhteisöllisyys jossa toiseen arvo- ja sosiaaliryhmään kuuluvaa ei enää tunneta samaan joukkoon kuuluvaksi. ”Vierasta sikaa” on helppo lyödä, ja kauhistuttavan usein näin myös kaduilla tapahtuu…..

Keskustalainen arvopohja on aina perustunut sosiaaliseen yhteisvastuuseen ja taloudelliseen yhteistyöhön jossa kaikista pidetään huolta. Yltiöliberalistinen yksilöllisyyden korostaminen ja yhteisesti sovittavien asioiden atomisoiminen kunkin omalle vastuulle vie meitä kohti piittaamattomuutta ja yhteisen hyvän väheksyntää. On meidän kaikkien vastuulla toimia niin, että luottamusta rakennetaan ja työtä tehdään muidenkin hyväksi kuin vain oman nenän eteen.

Äänestä Keskustaa.Keskusta on aate.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: