Äänestäkää EU-vaaleissa!

Kuopion Keskustan kunnallisjärjestön vuosikokous pidettiin Hotelli Savonian auditoriossa 13. huhtikuuta 2014. Kokouksen kannanotossa haluttiin nostaa esiin huoli itäsuomalaisten passiiviisuudesta ja kehotimme kaikkia äänestämään EU-vaaleissa 25.5.2014:
Vaisuus huolen aihe

Savon Sanomat 18.4.2014

Itä-Suomen alhaiset äänestysprosentit Euroopan parlamentin vaaleissa huolestuttavat.

Euroopan unionin toimilla on Itä-Suomelle suuri merkitys mm. aluekehityksessä ja maatalous- ja metsäpolitiikassa. Euroopan parlamentissa tulee olla asiantuntemusta Itä-Suomen oloista.

EU:n päätökset vaikuttavat alueiden väliseen rahanjakoon, investointeihin, energia- ja ympäristövalintoihin, luonnonvarojen kestävään käyttöön, työllisyyteen ja talouskasvuun sekä turvallisuuspolitiikkaan. Kaikilla näillä teemoilla on Itä-Suomessa erityinen merkitys.

Me tarvitsemme uutta yrittäjyyttä ja aluepoliittisia kasvua tukevia ratkaisuja. Itä-Suomessa on kaikki edellytykset bioenergian ja kestävän kehityksen turvin rakentaa uutta toimeliaisuutta ja hyvinvointia.

Euroopan parlamentin vaalit käydään 25. toukokuuta 2014. Suomesta valitaan 13 europarlamentaarikkoa. Viisi vuotta sitten äänestysprosentti koko Suomessa oli 40 prosenttia, Savo-Karjalan alueella jäätiin 34 prosenttiin.

Kannustamme kaikkia itäsuomalaisia etsimään tietoa eurovaaliehdokkaista, käymään vaalitilaisuuksissa ja käyttämään äänioikeuttaan Euroopan parlamentin vaaleissa. Itäsuomalainen parlamentaarikko on meidän kaikkien etu.
Antti Kivelä
Puheenjohtaja
Kuopion Keskustan kunnallisjärjestö ry.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: